Ogün Samast adını değiştirmekten vazgeçti

Gazeteci Hrant Dink'i 17 yıl önce katleden Ogün Samast adını Ali Eren Karadeniz olarak değiştirmek için başvurmuştu. 10Haber'e konuşan Samast'ın avukatı Raşit Hodo yeni adının basına yansımasının ardından isim değişikliğinden vazgeçtiklerini söyledi.

Gündem 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast koşullu salıverilme kapsamında tahliyesinin ardından, ismini değiştirmek için  memleketi Trabzon’da mahkemeye dilekçe vermişti.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre dilekçede ismini ‘Ali Eren Karadeniz’ olarak değiştirmek istediğini belirten Samast gerekçe olarak “Unutulmak istiyorum” demişti.

10Haber’e konuşan Ogün Samast’ın avukatı Raşit Hodo müvekkili Ogün Samast’ın yeni adının basına yansımasının ardından isim değiştirmekten vazgeçtiğini söyledi. Raşid Hodo yeni başvurunun Samast’ın yargılandığı dava sonuçlandıktan sonra yapılacağını söyledi.

Mehmet Ali Ağca da ‘Aslan’ olmuştu

1979 yılında Milliyet Gazetesi Başyazarı Abdi İpekçi suikasti ve 1981’de de Papa II. Jean Paul’e Vatikan’da suikast girişiminin faili Mehmet Ali Ağca 2010 yılında tahliye olmuştu. Ağca’nın Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘yağma’ suçundan 15 yıl hapisle yargılandığı davada soyadını değiştirdiği ortaya çıkmıştı. Mehmet Ali Ağca’nın ismi mahkeme evraklarında Mehmet Ali Aslan olarak yer almıştı.

Ogün Samast'ı erken kurtaran iki sebepOgün Samast’ı erken kurtaran iki sebep

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.